Cabinetul veterinar Giurgiu Dr. Iana Mihai – DARIVET MEDICAL va ofera servicii medicale veterinare pentru prevenirea si tratamentul animalutului dvs.: consultatii, deparazitare, vaccinare, interventii chirurgicale sau orice alta problema legata de sanatate, precum si sfaturi de alimentatie pentru animalul vostru de companie. Cabinetul nostru este dotat cu aparatura moderna si performanta, toate acestea contribuind la rezolvarea problemelor de sanatate ale animalului dumneavoastra.
Cainii si pisicile trebuie sa aiba un dosar personal (carnet de sanatate) cu istoricul lor de la nastere pentru a putea beneficia de ingrijire, adapostire si tratament in functie de nevoile si caracteristicile individuale.
Vaccinarile sunt esentiale pentru bunastarea cainilor si pisicilor si va aduce beneficii la nivelul sanatatii publice prin controlarea transmiterii bolilor. Pentru cele mai multe vaccinuri se recomanda ca animalul de companie sa aiba varsta de peste 12 saptamani.
Deparazitarea interna periodica este recomandata a fi facuta la un interval de 3 luni si pot fi evitate unele procese de malabsorbtie intestinala ce conduc la degradarea starii generale de sanatate si a tractusului digestiv al animalului.
Afectiunile gastro-intestinale sunt asociate de obicei cu semne precum voma sau diareea, reprezentand unul din pricipalele motive pentru care cainii sunt adusi la medicul veterinar. In functie de cauza si gravitatea problemei, diagnosticarea poate fi efectuata prin examinarea cainelui si observarea simptomatologiei, uneori fiind necesare investigatii suplimentare – analiza fecalelor, teste de sange si urina, radiografie sau ecografie, endoscopie.
Pentru prevenirea dezvoltarii problemelor la pisici sunt importanti numerosi factori: incurajarea miscarii – evitarea obezitatii si greutatii in exces la orice pisica, o dieta echilibrata, asigurarea unei tavite curate si adecvate pentru nevoi, precum si asigurarea unor surse potrivite de apa proaspata de consum. Pisicile sunt vulnerabile la multe boli care pot fi periculoase si costisitor de tratat, iar vaccinurile la timp ajuta la prevenirea bolilor si reduc riscul infectarii altor pisici. Pisicile au nevoi in alimentatia lor de un nivel mai ridicat de proteine si grasimi decat cainii, ceea ce inseamna ca au mai multa nevoie de carne. Pisicile adulte se hranesc de doua ori pe zi. Puii, pisicile batrane si cele gestante vor avea nevoie de cateva mese mai mici pe zi.
Asimilarea scazuta in general de apa asociata cu hrana uscata inseamna ca, daca aceasta nu este bine administrata poate reprezenta un potential factor ce va contribui la riscul formarii urolitilor sau aparitiei blocajului uretral.